Meegezogen in een schitterende, muzikale wereld (verslag)

geplaatst in: Klifhangers | 0

De hoofdmoot van het programma in Theater De Klif bestaat uit cabaret en populaire muziek. Dat levert zeer leuke en interessante avonden op. Maar we willen soms wel eens wat anders, om te kijken of daar ook een publiek voor is in Nijmegen-Noord. Zo trad vrijdag 5 oktober Mirjam van den Bos op, een bijzonder getalenteerde pianiste uit Nijmegen, die modern-klassiek muziek speelt.

Er zaten ongeveer zestig mensen in de zaal. En die werden getrakteerd op een prachtige voorstelling. Mirjam kwam op, maakte een kleine buiging en  ging zitten achter de vleugel, die voor deze gelegenheid was neergezet. Ze haalde adem, concentreerde zich een paar seconden zichtbaar. Het werd muisstil in de zaal. Mirjam’s handen gingen naar de toetsen en na een kleine aarzeling speelden ze met veel gevoel Waltz of the White Shepherd, een nieuw stuk dat op haar volgende CD zal verschijnen, en nam ze de zaal mee in haar muzikale wereld. Ingetogen speelde ze eigen composities en ander werk, allemaal even mooi.

Voor de pauze speelde Mirjam alleen, geconcentreerd en ingetogen; na de pauze kwam ze terug, vergezeld door Yvonne Mekaoui op dwarsfluit en Yarah Peeters op viool. Het ingetogene was ineens weg en tijdens het spelen en improviseren spatte het plezier er vanaf. Het ene mooie stuk volgde het andere op, dan weer een eigen compositie, dan weer een werk van een bekende componist.

En voor je het doorhad was de voorstelling alweer voorbij. Maar de avond nog niet: de foyer was natuurlijk open en het was gezellig druk aan de bar. Daar sloten Mirjam, Yvonne en Yarah na een tijdje ook aan en bleven lang napraten. Het was een avond waarvoor het theater gemaakt is: een intieme avond met een top muzikant, die schitterende muziek speelt en daarmee de toeschouwers meeneemt naar een andere wereld. En je daarna gewoon naar de bar loopt en een biertje drinkt.

Roy