Prijswinnaar Griffioen/Zuidplein Festival en Groningen Studenten Cabaret Festival!

Toen Benjamin eenmaal had geproefd van het theater, was er geen weg meer terug. Beschonken schreef hij zich in voor het eerste cabaretfestival dat hij tegenkwam, en zijn nog ruwe talent werd direct herkend. Benjamin, ooit van het vmbo getrapt en nu als autodidact afgestudeerd aan het Conservatorium, ademt muzikaliteit en bevlogenheid. Deze ruwe diamant maakt in zijn eerste voorstelling veel indruk met zijn liedjes.

Benjamin won de juryprijs op het Griffioen/Zuidplein Festival 2016 en de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival 2016.

Jury Griffioen/Zuidplein Festival:
“Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken.”

Haarlems Dagblad:
“Het lied, dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy in zijn benevelde periode, werd later in de finale door niemand meer benaderd.”

Aanvang van deze voorstelling is 20.00 uur en de entree is 14,50 euro (inclusief pauzedrankje, exclusief transactiekosten).

 

Koop nu je tickets

Zondag 29 april 1990 begon als een mooie zonnige lenteochtend. Het geluid van kerkklokken schalde over de kippenschuren van de Gelderse Vallei. Vrome mensen gingen naar de kerk en zondaars sliepen uit. Tussen het gekletter van de klepels tegen de gietijzeren klokken klonk een krijs, een gil en een laatste puf. Benjamin van der Velden kwam op Aarde.

Een zondagskind. Een doodgewone jongen zou je zeggen: 10 vingers en 10 tenen. Maar nog voordat de navelstreng werd doorgeknipt liet Benjamin het al lopen. Letterlijk en figuurlijk. Hij drukte zijn stempel, ook op de witte muur naast zijn kraambed. De toon was gezet.

Nu 27 jaar later waarvan 21 jaar op en af in het schoolsysteem, twijfelt hij of het hoogtepunt van zijn leven zich afspeelde in deze eerste luttele seconden na de geboorte of dat de climax nog komen moet. ‘Ik Ben.’ is kwetsbaar, dwars en observerend. 
Benjamin van der Velden is zijn naam, voor vrienden en vroeg-tutoyerenden simpelweg Ben.