Ik ben opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant!

Ik houd van de mensen, de omgeving maar voornamelijk de taal. Als kleine jongen heb ik geleerd om de Brabantse taal eigen te maken. “Want het is fèèn als ge meej meese kunt proaten in oe èègu taol”. Een donkere jongen met Surinaamse roots die vol Brabants en Surinaams praat! Een gouden combinatie!

Steven Brunswijk (1983) is een Surinaamse komiek en tv-persoonlijkheid. Onder zijn voormalige bijnaam ‘Braboneger’ vergaarde hij op internet een hoop bekendheid. Sinds 2018 heeft Steven zijn bijnaam laten vallen en steunt zijn carrière volledig op zijn eigen naam.

In 2010 debuteert Steven Brunswijk met zijn theatervoorstelling Vooroordelen. De komiek staat bekend om zijn eenvoudige kijk op het leven, zijn unieke taalgebruik en de soms snoeiharde uitspraken in het Tilburgs dialect. Niet alleen in zijn filmpjes, maar ook op de planken. Zijn grote doel? Mensen vermaken. En dat doe hij het liefst vanaf het podium, waar hij volledig zichzelf kan zijn.

Als internethit lag de weg naar de televisie voor Steven al aardig open. In 2016 maakt de komiek het programma De Braboneger Verkaast?!, waarin hij allerlei activiteiten onderneemt die volgens hem enkel blanke mensen zouden doen. De serie bleek een groot succes. Een jaar later is de Brabander te zien met De Braboneger Basht!

Steven Brunswijk deed verder mee aan programma’s als de roast van Gordon, Het Perfecte Plaatje en Expeditie Robinson.

Steven begint de voorstelling om 20.00 uur. Entree is 19,25 euro. Er is géén pauze tijdens de voorstelling. Inclusief één gratis consumptie na de voorstelling.

Koop nu je tickets
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DINEREN-2.jpg

Eerst nog een hapje eten van te voren?