Hoe gaat Theater de Klif om met het Coronavirus?

geplaatst in: Uncategorized | 0

Laatste wijziging 4 november 2020:

Na de persconferentie van dinsdag 3 november, kunnen we helaas de uitverkochte voorstellingen niet door laten gaan. Bijzonder jammer, maar door de huidige maatregelen zullen beide voorstellingen worden afgelast. Helaas is het ook niet gelukt om de voorstellingen te verplaatsen. Je krijgt de ticketkosten inclusief transactiekosten deze week volledig retour. Bezoekers die een ticket hebben aangeschaft krijgen daarover persoonlijk bericht via de mail.

Hoe staat het met geplande voorstellingen?

Vanwege de meest recente maatregelen volgens het RIVM, zullen er in Theater de Klif tot 1 januari 2021 géén voorstellingen plaatsvinden. Daarna hopen we weer ‘zo normaal mogelijk’ voorstellingen te kunnen geven. De mogelijkheden die er wél zijn, worden besproken met de gemeente. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

“Wat een bijzondere tijden zo, hè? Dat geldt ook voor Theater de Klif. Normaal gesproken rond deze tijd hadden we ons programma voor het nieuwe seizoen al lang gepresenteerd. Was de kaartverkoop gestart, had je onze flyer misschien al in de bus, en waren we de voorstellingen aan het promoten.

Zover zijn we nu nog niet. Maar we willen jullie in ieder geval vast laten weten dat we niet stil zitten achter de schermen. We hadden voor de zomer al besloten dat we pas rond januari weer theatervoorstellingen wilden organiseren. Even afwachten hoe het virus en de richtlijnen zich zouden ontwikkelen, afwachten wat dat voor gevolgen zou hebben voor bijvoorbeeld de inrichting van de theaterzaal, leren van andere theaters hoe zij voorstellingen organiseren, enz. Vanzelfsprekend willen we dat alles corona-proof is.

Ondertussen kunnen we vast verklappen dat we best een heel eind zijn. We krijgen zicht op wat er kan en wat niet, en het programma is rond (we hebben weer een paar gave namen kunnen strikken ;-)). Dus we hopen echt van harte dat we begin november het volledige programma aan jullie kunnen presenteren en de kaartverkoop kunnen starten. Het zou mooi zijn als we met elkaar dit seizoen weer een paar mooie middagen en avonden kunnen beleven in ons fijne buurttheater.

Het aantal plaatsen zal beperkt zijn, dus hou onze berichtgeving goed in de gaten! We starten net als vorig jaar; we maken het programma en de datum van de start kaartverkoop eerst bekend bij onze nieuwsbrieflezers, Facebookvolgers en op Nextdoor. Twee weken later beginnen we pas met de promotieacties. “

We hopen je tegen die tijd weer te zien!

Hartelijke groeten,
Petro, Inge, Roy, Jannie, Pascal, Robbin en Martijn (vrijwilligers Theater de Klif)

Bedankt voor het doneren van de kaartjes voor voorstelling Viggo Waas

Helaas hebben we de voorstelling van Viggo Waas helemaal moeten cancelen. Verplaatsen lukte niet. Bezoekers konden hun geld terugvragen of doneren aan Viggo. Veel bezoekers kozen voor het laatste om Viggo en de cultuurwereld een hart onder de riem te steken. Hiervoor onze hartelijke dank. Jullie gebaar wordt enorm gewaardeerd en we hebben het bedrag ondertussen overgemaakt. 


De kindervoorstelling van Dirk Scheele is verplaatst naar zaterdag 15 mei 2021. Reeds aangeschafte tickets blijven geldig voor deze voorstelling. De aanvangstijden zijn vooralsnog 14:00 en 16:00 uur. Voor deze voorstelling zijn geen tickets meer te koop. Degene die kaarten hebben aangeschaft, worden 2 weken van te voren hierover ingelicht. Afhankelijk van de richtlijnen die op dat moment gelden. Voor deze voorstelling zijn (vooralsnog) geen tickets meer te koop.

De voorstelling van Andries Tunru is in overleg met Theater de Klif én zijn management verplaatst naar vrijdag 15 januari 2021. Tickets blijven geldig voor deze voorstelling. Zoals het er nu naar uit ziet zullen er twee voorstellingen zijn: 19:00 uur en 21:00 uur. Degene die kaarten hebben aangeschaft, worden 2 weken van te voren hierover ingelicht. Afhankelijk van de richtlijnen die op dat moment gelden. Voor deze voorstelling zijn (vooralsnog) geen tickets meer te koop.

Je zult begrijpen dat er op dit moment in Nederland veel tegelijkertijd wordt geannuleerd. Voor iedereen is dit een rare en moeilijke tijd, ook voor de culturele sector. Theater De Klif heeft het relatief makkelijk, omdat alles wordt gedaan door vrijwilligers en de kosten laag zijn. De artiesten daarentegen worden hard getroffen door alle afgelastingen. 
We bieden de mogelijkheid aan tot annuleren van de kaartjes, maar gezien bovenstaande zouden we het erg op prijs stellen om de kaartjes in bezit te houden. 
Indien je de kaartjes toch terug wilt geven, kan dat door een e-mail te sturen vanaf het e-mail adres waarvandaan je de kaartjes hebt gekocht onder vermelding van aantal kaartjes en je naam. We zullen je verzoek dan zo snel mogelijk afhandelen. 

Welke hygiënemaatregelen neemt Theater de Klif om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen?

  • wij volgen de landelijke richtlijnen van de overheid en het RIVM.
  • wij wassen onze handen en desinfecterende middelen
  • wij vermijden overbodig contact (schud geen handen)
  • wij niezen en proesten in de binnenkant van onze elleboog en gooien zakdoekjes na 1x gebruik weg
  • Blijf thuis als je klachten hebt!

Wat kan ik doen om verspreiding en besmetting van het coronavirus te beperken?
De belangrijkste maatregelen die jij kan nemen om ons te helpen om verspreiding te voorkomen zijn eenvoudig:

  • schud geen handen met onze medewerkers
  • was regelmatig je handen
  • hoest of nies in de binnenkant van je elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes.
  • Blijf thuis als je klachten hebt