Een onvergetelijke avond…

geplaatst in: Klifhangers | 0
Afgelopen vrijdag kwam een bijzonder iemand langs in Theater de Klif met zijn eerste solovoorstelling: Maarten Peters, zanger, songwriter, multi-instrumentalist. Een betrokken, oprecht mens met een positieve boodschap, hoe donker de wereld soms ook lijkt.

Hij nam ons tijdens deze voorstelling op weergaloze wijze mee door zijn muzikale leven. Naast eigen liedjes speelde hij Crosby, Stills, Nash and Young – alsof ze alle vier op het podium stonden -, Eric Clapton, Bob Dylan, en een fantastische cover van Blackbird, waar Paul McCartney jaloers op zou zijn geweest, als hij de ingang van Theater de Klif had weten te vinden.

Kwetsbaar

Na de pauze werd het niveau alleen maar hoger. Sting, Police, U2, nog meer eigen liedjes en een bizar mooi experiment, waarbij hij steeds een extra laag inspeelde van Sting’s Fragile: eerst de baslijn, dan rhythm guitar en daarna zang en lead guitar, alles live samengevoegd door de geluidsman. Elk liedje werd voorzien van een verhaal, soms een gevoel, soms een lesje muziekgeschiedenis, en heel vaak ging het over zijn kijk op de wereld: hoop op een betere toekomst, over positief zijn, over geven. Maar ook over zijn angsten en nachtmerries. Het komt niet vaak voor dat je een artiest op het podium ziet die zich zo oprecht en kwetsbaar laat zien als Maarten Peters. Tweeëneenhalf uur heeft hij gespeeld met een klaterende en welverdiende staande ovatie als beloning.

Stoute schoenen
Dit zijn de optredens waar theaters voor gemaakt zijn. En gelukkig wisten zelfs mensen uit Huissen de ingang van Theater de Klif te vinden (na twintig minuten zoeken), maar ik had het gevoel dat er van de honderd toeschouwers te weinig mensen uit de wijk kwamen. Terwijl er zulke mooie dingen gebeuren. Dus trek je stoute schoenen toch eens een keer aan en kom naar de volgende voorstelling. 24 maart komt Elke Viervijzer met haar voorstelling ‘Zonder Genade’ langs. Regel een oppas, ga met een buur of Tinder een date, want misschien wordt het net zo’n onvergetelijke avond als met Maarten Peters.