Heerlijk ongecompliceerd lachen met Christel de Laat! (verslag)

geplaatst in: Uncategorized | 0

Op vrijdag 8 februari zat Theater de Klif nokvol.  De reden? Een voorstelling van Christel de Laat. Ze speelde in Nijmegen Noord haar voorstelling Zijn daar nog vragen over?

Christel is een cabaretière uit Schijndel die al menig televisieserie en jeugdfilm op haar naam heeft staan. Ook vervult ze steevast een bijrol in het hilarische VPRO programma Toren C.

Haar opkomst was gelijk hilarisch. En gaande weg werd duidelijk dat ze met veel zelfspot de zaal aan de bulderende lach kreeg. Het ging niet om grote zware thema’s, maar met name om haar zoektocht naar het ‘waarom?’ Bijvoorbeeld in een lingeriezaak – met de veelzeggende naam One size fits all. Christel gaat er dus van uit dat alles haar gewoon past, ook met haar figuur en gewicht.

Of de keuzestress die ze heeft bij het kiezen van een vakantie, wel of geen busreis. Uiteindelijk wordt het dat laatste, en de buschauffeur en de bijrijder maken er een dolle boel van. Althans, dat denken ze…. Christel gruwelt ervan en ook deze sketch is weer hilarisch.

De voorstelling blijkt een aan-eenschakeling van dolkomische momenten, waarbij je soms weinig tijd hebt om het een en ander te verwerken.

In Brabant zijn de voorstellingen van de populaire Christel al ver van te voren uitverkocht, en ook in De Klif zaten opvallend veel Brabanders deze keer. Tussen de bedrijven door beantwoordde Christel vragen van het publiek die ze vooraf op papier hadden gezet. Hier ging Christel op haar eigenzinnige manier op in. De interactie met het publiek was sowieso een sterke troef van haar.

Met enige weemoed kijkt ze aan het slot van de voorstelling terug op een jeugd waarbij haar moeder de keuzes voor haar maakte, toen had ze geen keuzestress. En werd de zaal toch nog aan het denken gezet. Het was een geweldige avond, die we niet snel zullen vergeten. Heerlijk, ongecompliceerd lachen. Christel de Laat. Onthoud die naam!

Petro

Foto’s: Hans Radenburg